Ernæringskokkar lagar mat ved institusjonar som sjukehus, eldresenter og fengsel.
Ernæringskokkar lagar mat ved institusjonar som sjukehus, eldresenter og fengsel.
Ernæringskokken arbeider i private eller offentlege institusjonskjøkken innan helse -og sosialsektoren (f.eks. sjukehus, omsorgssenter, pleieheimar), i skule, i fengsel eller i Forsvaret, på bustadplattformer, på båtar og i kantiner og cateringverksemder.
Ernæringskokken har ansvar for matomsorga for grupper eller einskildpersonar for kortare eller lengre tid. Sentrale arbeidsoppgåver er:
Ernæringskokken må kunne arbeide planmessig, rasjonelt, effektivt og hygienisk, både sjølvstendig og saman med andre. Du må forstå kor viktig det er med ernæringsmessig rett mat, og kunne lage mat som gir positive opplevingar, til både friske og sjuke. Kreativitet og estetisk sans kan vere ein fordel.
Restaurant og matfag
Kokk -og servitørfag
Opplæring i bedrift i to år. Fagbrev etter bestått fagprøve